08
Mar
11

“În premieră”

 

 

Noroc că mai spală ruşinea unii jurnalişti!

Ruşinea de a tăcea sau de a acoperi sub cortegii de vorbe în vânt cele o mie de chipuri ale răului social, cele o mie de braţe cu care ne loveşte, cele o mie de guri cu care ne scuipă… Noroc că mai există şi jurnalişti care îşi exercită menirea. Noroc că printre ei mai există câţiva umanişti cărora le pasă, spre exemplu, că în Turda copii care ar fi trebuit să meargă la şcoală scurmă după mercur printre deşeurile toxice rămase de pe urma unei uzine abandonate, iar unii chiar mănâncă mercur „cu pită”, în lipsă de altceva. E un peisaj care face parte din realitatea românească şi pe care emisiunea pe care o realizează Carmen Avram la Antena 3 n-a făcut altceva decât să îl pună în cadrul micului ecran, ca pe un exponant de muzeu al ororii. Și totuși această emisiune este un unicat printre nenumărate altele dedicate exclusiv subiectelor de gâlceavă politică ori figurilor subculturale, dar supratitrate din viața publică autohtonă, ca de exemplu exponenții pateticului cuplu Moni și Iri. Printre cohorte de maneliști, soboruri de popi, cântăreți populari care denaturează cu succes rămășițele folclorului românesc, printre politicieni cu fețe de ciocli sau de gogoși înfuriate, printre analiști istericoși și numeroși experți în teoria chibritului, printre derbedei cu pretenții de dandy, agramați iluminați ori plicticoși cu aere de intelectuali care au luat cu asalt micile ecrane și ne asupresc fără milă nervii, s-a strecurat și o emisiune altfel, care ne scoate cumva din incubatorul mioritic, o emisiune în sfârșit normală, care găsește tonul potrivit atunci când abordează subiecte grave, un ton care nu e de harță sau de vânare a senzaționalului, ci unul sobru care conspectează cu lucidă amărăciune starea de spirit și de lucruri în care se cufundă națiunea ca într-o mlaștină.

De bunăvoie și neplătită de nimeni vă recomand emisiunea realizată de Carmen Avram. Poate că va reuși să desțelenească puțin conștiințele înghețate… cine știe?

Advertisements

1 Response to ““În premieră””


  1. 10/03/2011 at 1:24 pm

    🙂 este minunata emisiunea, ma bucur foartee mult c-ai scris despre ea
    vroiam sa-ti multumesc pentru insemnari, am gasit la earthwalker un link catre blogul tau si imi place tzot ce gasesc aici 🙂 felicitari!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


copyright Ilinca Bernea

Motto:

"For moral reasons ... the world appears to me to be put together in such a painful way that I prefer to believe that it was not created ... intentionally."
- Stanisław Lem

"The most henious and the must cruel crimes of which history has record have been committed under the cover of religion or equally noble motives".
- Mohandas K Gandhi, Young India, July 7, 1950

“Organized Christianity has probably done
more to retard the ideals that were it’s founders
than any other agency in the World.”
– Richard Le Gallienne

"I distrust those people who know so well what God wants them to do because I notice it always coincides with their own desires." - Susan B. Anthony

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 754 other followers


%d bloggers like this: