Toate creaţiile editate pe acest site (texte, imagini, video, picturi etc) aparţin prin copyright Ilincăi Bernea cu excepţia citatelor verbale şi vizuale inserate în articole.


9 Responses to “About”


 1. 2 Razvan Caracas
  18/05/2010 at 9:57 pm

  Draga Ilinca,

  fiind sagunist, ma uitam cu multa curiozitate la semnaturile petitiei pentru Liceul Saguna din Brasov si am dat de comentariul tau (banuiesc) “Ultimul lucru de care avem nevoie este o noua fabrica de popi.”
  multumesc pentru suport!
  poate totusi mai e un pic de speranta si ramasa o urma de ratiune in tara

  toate cele bune,
  razvan

  ps. felicitari pentru blog! e f reusit

  • 19/05/2010 at 4:26 am

   Ma bucur sa aflu ca nu e in zadar ceea ce incerc sa fac cu acest blog si ca, fie si infim, implicarea mea civica poate conta.
   Eu am copilarit in Brasov, prima prietena pe care am avut-o pe lume e absolventa a liceului Saguna. Acum e o inginera exceptionala, in Canada.
   Avem nevoie de cultura laica, de invatamant teoretic, de repere care sa ne ajute sa ne orientam in lumea contemporana. Suntem dopati ca neam, cu paleative, cu surogate de speranta si cu anafura in loc de paine… Cu orgolii nationaliste neintemeiate.
   Acolo unde coruptia si saracia sunt in floare si influenta bisericii e foarte puternica. In America de Sud, in Africa… la rusi, la bulgari, la noi.

   Sper ca Liceul Saguna sa poata fi salvat.
   Multumesc si eu pentru incurajare.

 2. 19/09/2010 at 3:17 pm

  Draga Ilinca,

  In primul rand ma bucur ca te-am gasit. Am aflat de pe un blog ca esti autoarea (corecteaza-ma daca gresesc) a primului roman feminist postrevolutionar scris in limba romana. Sunt feminista radicala, lucrez si eu la un roman care trateaza probleme feministe, dar nu numai. La mine e ceva mai mult sportiv, vin din alt domeniu si tangential m-am gandit sa-mi transpun niste idei…filosofice.
  Imi pare rau ca la noi nu se vorbeste de feminism, nu se mediatizeaza lucrarile feministe si nici de scriitoare nu prea auzim. Iti doresc mult succes si abia astept sa-ti citesc romanul feminist. As putea incepe cu altceva?

  Ioana

 3. 17/01/2011 at 8:04 pm

  I discovered your blog site on google and checked a few of your early posts. Continue to keep up the very good site/blog.

 4. 27/01/2011 at 9:51 pm

  I enjoy looking through and I think this website got some truly useful stuff on it! . -Olivia

 5. 09/02/2011 at 7:43 pm

  Definitely, what a fantastic website and illuminating posts, I will bookmark your blog.All the Best!

 6. 23/02/2011 at 9:58 am

  Depinde despre ce e vorba. As vrea sa stiu mai multe detalii.
  ilinca.

 7. 27/12/2012 at 10:50 pm

  draga Ilinca,
  am urmarit cu intermitenta site-ul tau si pe cel de la liter.net si iti spun fara nicio urma de artificial ca sensibilitatea ta artistica imi pare in armonie cu propriile mele viziuni despre cum ar trebui sa abordeze poezia o feminitate superioara. mi se pare ca mai demult chiar am facut un comentariu pe marginea unui poem de-al tau, insa cred ca nu am mai revenit imediat dupa sa vad reactia ta, daca va fi fost vreuna…
  iti scriu astazi pentru a-ti adresa o rugaminte ce-ti va parea o joaca de copil in cazul in care ti se va parea natural sa-i dai curs. acum 3-4 saptamani am inceput un blog (pe langa cel personal care va implini in curand 4 ani) si, pentru a oferi greutate, obiectivitate și seriozitate gestului meu, aș vrea să alătur acestui blog câteva voci exterioare, care sa ma sprijine sau să mă judece, ceea ce pana la urma poate fi acelasi lucru, dintr-o perspectiva care sa acopere “the big picture”.
  în tragedia greacă antică, corul era un personaj important pentru înțelegerea piesei, o entitate din mai multe voci invocând înțelepciunea impersonalizata. cu modestia unui protagonist cu veleitati de dramaturg si gandindu-ma mai mult la frumusetea gestului decat la eficienta pe care ar putea sa o aiba el asupra mintii sii sufletului destinatarei, am indraznit sa sper ca o mana de oameni de calitate vor vrea sa intervina prin comentarii cu opiniile lor destul de obiective pentru ca formate intr-o confortabila anonimitate.
  asadar, daca si numai daca crezi ca merita, te-as ruga ca, din cand in cand, sa impartasesti, de maniera anonima sau nu, cum doresti, reactiile pe care ti le starnesc biletele mele cotidiene. am intuitia ca ar putea iesi ceva benefic pentru toata lumea, pana la urma.
  este doar o rugaminte, fie ca din gestul meu sa iasa numai cele mai firesti consecinte.

  multumindu-ti pentru rabdarea de a fi parcurs acest mesaj,
  iti doresc un an nou minunat,
  C. (ultramuros)


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
copyright Ilinca Bernea

Motto:

"For moral reasons ... the world appears to me to be put together in such a painful way that I prefer to believe that it was not created ... intentionally."
- Stanisław Lem

"The most henious and the must cruel crimes of which history has record have been committed under the cover of religion or equally noble motives".
- Mohandas K Gandhi, Young India, July 7, 1950

“Organized Christianity has probably done
more to retard the ideals that were it’s founders
than any other agency in the World.”
– Richard Le Gallienne

"I distrust those people who know so well what God wants them to do because I notice it always coincides with their own desires." - Susan B. Anthony

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 754 other followers


%d bloggers like this: